注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

奥林国际英语

人格魅力来自于完善的人格,真诚待人,恪守信义则是赢得人心,产生吸引力的必要前提!

 
 
 

日志

 
 

neither的用法  

2015-12-22 12:04:01|  分类: 英语收藏 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
本文转载自sanfecathy《neither的用法》

neither有四种词性:形容词、代词、副词和连词neither的用法 - 奥林国际英语 - 奥林国际英语

 

 
1. neither作形容词时常用在不带冠词的单数名词前,谓语动词用单数。
如: I went to see Jack and Bill yesterday, but neither one was at home.
2.neither作代词时表示“两者都不”,可以单独使用,用作主语时,谓语动词用单数。它也可以和介词of 连用,后面接复数名词或人称代词宾格。

neither of +复数名词或人称代词宾格作主语时,谓语动词可以用单数,也可以用复数,特别是在非正式文体中或美式英语中。
如:I have two hats but neither fits me properly.
        —Which of the two films did you like?
       —Neither! They were both dull.
       Neither of the books is/are interesting.
3.neither用于副词时常用在倒装句中。在一个否定性陈述以后,用neither(与nor同义)表示这一否定性陈述也同样适用于另外一个人或另一事物,常用来接别人的话,引起一个主句或从句。
如:  You didn’t see him,and neither did I.
           If you do not go, neither shall I.
4.neither用作连词常与nor一起连用,连接两个相同成分,意思是“既不…也不…”。一般来说,当它们连接两个名词或代词作主语时,谓语动词要按照就近原则与后面的保持一致。
如:Neither you nor I am going to Beijing.
然而,在非正式文体中,由neither…nor…连接两个单数或不可数名词作主语,后面的谓语动词也可以用复数形式。
如:Neither he nor his wife have arrived.
      

chance和opportunity的区别 - 玉兔王子 - bilixiang的博客

  义务教育英语课程标准五级词汇表(点击每一个单词,可直接链接到这个单词的用法.)

all, both, every, each, either, neither, any 


经典考题:

1 。—Can you come on Monday or Tuesday?
             —I’m afraid ____ day is possible.
            A.     neither   B.either   C.some   D.any             

 2. —Will you come on Monday or Tuesday?
           —I’m afraid ____ day is possible. I’ll be busy next week.
               A.either    B.neither    C.both        

3. —Who will send you to the new school, your mom or dad?
             —_______.I’ll go there alone.
             A.Both B.Either C.Neither D.None          
      4. —Which do you prefer, coffee or tea?
                 —______, thanks. I’d like a glass of water.
             A.Either B.Neither C.Both D.None          
       5. —Would you like to go to the concert with me tonight?
           —I’d love to, but ____ of us couple has tickets. Do you have some?
              A.both B.all C.neither D.none       

6 . —Jack? I could’t believe he could work it out.
           —_______, but he really got it right.
           A.So I didn’t B.Me too C.Neither did I D.So did I      
      7. —My parents never stop going on about(唠叨)how I should study hard.
          —____________.
                A.So my parents do     B.Nor my parents do              
                C.Nor do my parents    D.So do my parents    

8. The weather in Liupanshui is _____ too cold ______ too hot.
            A.neither; nor B.either; or C.not only; but also D.both; and     
      9. I could speak ______ Japanese ______ Chinese, so I had to talk with him in English.
          A.not only; but also B. both; and C. neither; nor D.either; or   
     10. Neither Jim nor his cousins ______ to America, but ______ of them know the country very well.
           A.have been; all B. have been; both C.has been; all D.has been; both  

11.Neither Jack nor Li Lei and I _______ interested in playing computer games.
      A. am B. is C. are D. was



               

 

 

 

 

 

Keys:

1.A 2. B 3.C  4.B  5.C  6.C 7. C 8.A 9.C 10.B 11.C


  评论这张
 
阅读(25)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017